Onze klanten geven ons een 9,6

Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden zijn tekeningen bedoeld om de gebruikers en bezoekers van een gebouw te informeren over hoe zij het gebouw in geval van nood het beste kunnen verlaten. Ontruimingsplattegronden dienen eenvoudig te zijn opgezet en door iedereen leesbaar te zijn.

Ontruimingsplattegronden zijn over het algemeen een onderdeel van het ontruimingsplan. In de NEN8112 Leidraad voor ontruimingsplannen voor gebouwen staat omschreven hoe u het ontruimingsplan kunt opstellen. De NEN 1414 beschrijft de weergave van vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen op ontruimings- en aanvalsplattegronden.

Aantal plattegronden

Het aantal ontruimingsplattegronden in een gebouw wordt mede bepaald door de complexiteit van de te volgen vluchtroute en bijvoorbeeld de loopafstanden binnen het gebouw. Hierbij dient men altijd in het achterhoofd te houden dat het doel van ontruimingsplattegronden is ‘het zo snel mogelijk voor iedereen duidelijk te maken via welke route zij in geval van nood het gebouw het beste kunnen verlaten’.

De bouwkundige tekenaars van Veiligheid Direct kunnen u ondersteunen bij het ontwikkelen van ontruimingsplattegronden of bij het updaten van uw huidige vluchtplattegronden naar de huidige maatstaven en normen.

Wilt u een offerte voor één van onze diensten?