Onze klanten geven ons een 9,6

Vergunningstrajecten

Om een gebouw of ander bouwwerk brandveilig te gebruiken, moet u een aantal maatregelen nemen. Daarbij moet u zich houden aan het Bouwbesluit 2012. Bij meer risicovolle soorten gebruik moet u bovendien een omgevingsvergunning brandveilig gebruik aanvragen. Of u moet een gebruiksmelding doen.

Omgevingsvergunning brandveilig gebruik

Gaat u een gebouw gebruiken dat nachtverblijf biedt aan meer dan 10 personen? Of dagverblijf aan meer dan 10 personen jonger dan 12 jaar? Of lichamelijk of verstandelijk gehandicapten? Zoals een ziekenhuis, kinderdagverblijf, basisschool of hotel? Dan heeft u een omgevingsvergunning brandveilig gebruik nodig. Ook voor sommige niet-bouwwerken heeft u een omgevingsvergunning brandveilig gebruik nodig. Bijvoorbeeld voor een drijvende disco of een drijvend hotel. Voor deze niet-bouwwerken gelden de regels uit de brandbeveiligingsverordening van uw gemeente.

Gebruiksmelding

Voor het gebruik van bepaalde gebouwen is een gebruiksmelding voldoende. Dit zijn gebouwen met verblijf voor meer dan 50 personen. Bijvoorbeeld middelbare scholen, kantoren, restaurants, sportaccommodaties, winkelcentra en supermarkten.

Als u als gebruiker of eigenaar van een gebouw een van de voorgaande vergunningen moet gaan aanvragen, dan kost u dit veel tijd, en soms ergernis. De adviseurs van Veiligheid Direct nemen uw alle zorgen uit handen en kunnen de vergunningaanvraag voor u verzorgen.

Wilt u een offerte voor één van onze diensten?